Срещата на Ливърпул с Бърнли на Анфийлд“ от следващия кръг на Премиър лийг ще

...
Срещата на Ливърпул с Бърнли на Анфийлд“ от следващия кръг на Премиър лийг ще
Коментари Харесай

Ливърпул регистрира голям рекорд в мача с Бърнли

Срещата на Ливърпул с Бърнли на „ Анфийлд “ от идващия кръг на Премиър лийг ще влезе в историята като най-добре посетената среща на мърсисайдци за състезание. Причината за това е, че най-накрая клубът ще отвори новата естрада „ Анфийлд Роуд “ с съвсем цялостния си потенциал и по този начин на стадиона ще могат да участват над 60 000 фенове. Настоящият връх по посещаемост за мач от шампионата датира от декември 1949 година, когато в дуел срещу Челси на „ Анфийлд “ участват 58 757 фенове.

Реконструкцията, която струваше на клуба 80 милиона паунда, имаше за цел да усили потенциала на стадиона със седем хиляди седящи места – до 61 000. Планът бе откриването на трибуната да стане още за първите домашен мачове от сезона, само че се появи неочакван проблем, защото първичният реализатор на плана Buckingham Group влезе в администрация още през август. Клубът трябваше да смени строителната компания с Rayner Rowen Group.

В началото на октомври Ливърпул разгласи, че поради всички тези проблеми и забавянето новата естрада няма да бъде открита публично до края на 2023 година. Заради невъзможността да се употребява целия горен етаж на „ Анфийлд Роуд “ потенциалът за домакинските мачове на тима от началото на сезона бе сгънат до към 50 000 места.

През ноември преди дербито с Манчестър Юнайтед мърсисайдци съумяха да отворят отчасти новата естрада и по този начин потенциалът бе повишен до малко над 57 000 фенове. На дуела с Арсенал на 23 декември имаше 57 548 фенове, а в този момент ще бъдат пуснати в допълнение 3000 билета. Това към момента няма да бъде оптималният потенциал, тъй като още два реда със седалки следва да бъдат инсталирани.

Извън статистиката за шампионата мачът с най-голяма посещаемост в историята на Ливърпул е семейството против Уулвърхамптън през февруари 1952 в дуел от ФА Къп, Тога на „ Анфийлд “ са участвали 61 905 фенове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР